محمد

محمد

آنلاین شاپ ترکیه instagram.com/up.turkish_shop
محمد

محمد

آنلاین شاپ ترکیه instagram.com/up.turkish_shop

ساختار پوست



آشنایی با ساختار و ساختمان پوست بدن



مقدمه

 پوست بزرگترین اندام بدن انسان است و تمام بدن شما را پوشش می‌دهد. همین امر، پوست را به یکی از پیچیده ترین اعضای بدن تبدیل کرده است. این ساختار دائماً در حال تغییر است و سلول ها و ساختارهای تخصصی ویژه ای دارد. پوست به عنوان یک سد محافظ عمل می کند و در اصل وظیفه اصلی آن مراقبت از اعضای بدن شماست که به روش های مختلف این محافظت را انجام می‌دهد. برای مثال دمای بدن شما را تنظیم می‌کند، ایمنی بدن را افزایش می‌دهد‌، مواد زائد را دفع کرده و دائما خود را ترمیم می‌کند. سلول های پوستی تولید ویتامین D را نیز انجام می‌دهند.


ساختار پوست در کنار نقش خود به عنوان یک پوشش محافظ، به انسان کمک می‌کند دمای داخلی مناسب را حفظ کند. به علت اینکه پوست مرز بین محیط بیرونی و بدن است خاصیت خود التیام پذیری و تجدیدپذیری دارد. همچنین سد دفاعی در برابر میکروب‌های بیرونی می باشد و ویژگی‌هایی دارد که از بدن در مقابل آسیب‌های فیزیکی، شیمیایی، حرارتی و نوری محافظت می کند. برای آشنایی بیشتر با ساختار پوست و عملکرد آن تا انتهای مقاله با آپ میکروبلید همراه شوید.


پوست چیست 


پوست چیزی بیش از یک مانع محافظ بین بدن و محیط اطراف آن است. این اندام وسیع همچنین در حفظ سلامتی بدن نقش مهمی ‌دارد، از جمله این نقش‌ها می‌توان به تنظیم دمای بدن از طریق عرق کردن و گرگرفتگی هنگام گرم شدن و برجسته شدن محل رویش مو در هنگام سرما اشاره کرد. علاوه بر این موارد، پوست می‌تواند ویتامین D را که برای سلامتی استخوان‌ها بسیار ضروری است از نور خورشید تولید کند.


3 لایه


پوست دارای سه لایه اساسی است: اپیدرم، درم و هیپودرم که هر کدام نقش خاصی را در پوست ایفا می‌کنند.


مقدار گسترش پوست


به طور متوسط یک اینچ مربع از پوست حاوی ۶۵۰ غدد عرق، ۲۰ رگ خونی و بیش از ۱۰۰۰ گیرنده عصبی است. با وجود اینکه پوست فقط چند میلی متر ضخامت دارد، اما تقریباً یک هفتم وزن بدن ما را تشکیل می دهد. پوست بزرگترین اندام بدن است و در کنار مو، ناخن، غدد و اعصاب، بخشی از سیستم محافظتی بدن را تشکیل می دهد. در بزرگسالان، پوست حدود ۱۶ درصد از کل وزن بدن را شامل می شود و مساحتی تقریباً ۲ متر مربع را پوشش می دهد


حساسیت


پوست را امتداد سیستم عصبی بدن می‌دانند. پوست به دلیل عصب‌های حسی به محرک‌های مختلف به شدت حساس است، این عصب‌های حسی تغییرات دما و فشار و درد را تشخیص می‌دهند.



انواع لایه ها


لایه چربی و عرق روی سطح پوست همچون عاملی ضد باکتریایی عمل می‌کند که از تکثیر میکروارگانیسم‌های روی پوست جلوگیری می‌کند.

سلول‌های چربی در لایه زیرپوستی از جراحت و زخم‌شدن استخوان‌ها و اعضای داخلی جلوگیری می‌کنند.

ملانین از بدن در برابر اشعه‌های مضر فرابنفش محافظت می‌کند.

سلول‌های لایه شاخی پوست همچون پوسته‌هایی روی یکدیگر قرار گرفته‌اند تا از نفوذ میکروارگانیسم‌ها به پوست جلوگیری کنند و بدن آب از دست ندهد.


اپیدرم



اپیدرم (روپوست EpiDermis) بافت پوششی و منشا اکتودرمی دارد و میان پوست یا درم (Dermis) که دارای بافت همبند و منشا مزودرمی می ­باشد. محل اتصال درم ­و اپیدرم نامنظم است و دارای تورفتگی و بیرون زدگی­ هایی در مرز آندو می­ باشد. ضخیم ­ترین اپیدرم در ناحیه کف دست و پا و در ناحیه پشت تنه و نازک ­ترین اپیدرم در ناحیه پلک وجود دارد.  اپیدرم که نازک ­ترین لایه پوست است ضخامتی متغیر از    ۰/۰۴ تا ۱/۶ میلی­متر دارد. سلول­ های لانگرهانس که ایمنی پوست را برعهده دارند ، ملانوسیت­ ها و آنزیم تیروزیناز که عهده­دار تولید رنگدانه­ های ملانین­و تنظیم رنگ پوست است، در این لایه قرار دارند.

محصولات آرایشی و بهداشتی نظیر پاک کننده ­ها ،لایه بردارها ، ترمیم­کننده ­ها یا مرطوب کننده ­ها نیز بر این لایه تاثیر می ­گذارند. در واقع اپیدرم سطحی ­ترین لایه پوست است که غیرقابل نفوذ به آب بوده ­و شامل پنج لایه اپی­تلیوم سنگفرشی مطبق شاخی شکل می­ باشد. این لایه سیستم خون­رسانی ندارد و توسط شبکه مویرگی لایه درم تغذیه می ­شود. لایه­ های اپیدرم شامل پنج لایه زیر هستند:


استراتئوم کرنئوم که خارجی ­ترین لایه بوده و با ۳۰-۲۵ لایه سلول مرده حاوی کراتین (پروتئین غیرقابل نفوذ به آب) سد دفاعی بدن است.

استراتئوم لوسیدوم لایه ضخیم شفافی است که سلول­ های مرده آن دارای مقادیر کمی پیش­ساز کراتین هستند. این لایه تنها در مناطق ضخیم پوست کف دست­ ها و کف دو پا مشاهده می­ شود.


اهمیت اپیدرم


اپیدرم مسئول زیبایی و شادابی ظاهری پوست است


پوست را در مقابل خشک شدن (از دست دادن رطوبت) ، نفوذ مواد شیمیایی مضر ومیکروبها حفاظت می نماید


اپیدرم یک لایه فعال متابولیکی است که سنتز چربیها (لیپیدها) را برعهده دارد


اولین سد دفاعی در مقابل حمله مواد اکسید کننده در بدن به شمـار می رود


عوامـل مقـابله کننـده با رادیـکالـهای آزاد نظـیـر ویـتامـین E وC و Superoxide Dismutase در این لایه رار دارند


قابلیت نگهداری مقادیر متنابهی از سرامیدها و glycosaminoglycons را دارا می باشد



لایه درم


اپیدرم را به کمک شبکه وسیع وظریف مویرگها ی خونی خود ، تغذیه می کند


به کمک شبکه محکمی از کلاژن و رشته های پروتئینی الاستین، سبب استحکام بافت پوست می شود


خاصیت ارتجاعی و کشسانی پوست را تامین می کند


به عنوان یک منبع دخیره آب عمل می کند


 پوست را در مقابل آسبهای مکانیکی محافظت می کند



دفع


پوست به صورت دستگاه دفع مواد زائد نیز عمل می‌کند و از طریق عرق ضایعات بدن را دفع می‌کند. غدد اکرین پوست عرق را ترشح می‌کنند که به دفع مواد زائد مثل اوره، اسید اوریک، آمونیاک و لاکتیک اسید کمک می‌کنند.



از اینستا ما دیدن فرمایید 


پاک کردن راحت تتو در رشت با قیمت منصفانه


instagram.com/up.microblad



http://cargoup.blogfa.com/



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد